DOLAR 34,2400 0.06%
EURO 37,0100 -0.04%
ALTIN 3.024,081,08
BITCOIN 2308010-0.39367%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Bahçeli'nin Öcalan çıkışına muhalefetten yanıt | Son dakika haberleri
  • obilio.net
  • GÜNCEL
  • Bahçeli'nin Öcalan çıkışına muhalefetten yanıt | Son dakika haberleri

Bahçeli'nin Öcalan çıkışına muhalefetten yanıt | Son dakika haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına İYİ Parti ve Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) tepki geldi. İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli'nin sözlerine "Atatürk'ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal'in mirasçıları konuşabilir." diyerek tepki gösterdi. BBP'den de "Yeni bir 'Çözüm Süreci'ne, birincisine nasıl şiddetle karşı çıktıysak, yine itiraz ederiz." açıklaması geldi. Yeniden Refah Partisi'nden de açıklama geldi.

ABONE OL
Ekim 22, 2024 14:00
Bahçeli'nin Öcalan çıkışına muhalefetten yanıt | Son dakika haberleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, teröristbaşı Öcalan’a yönelik, “TBMM’de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız.” açıklamasında bulundu.

Bahçeli’nin Öcalan’a yönelik tarihi çağrısı DEM Parti tarafından olumlu karşılanırken, bazı muhalefet partileri ile Cumhur İttifakı ortağı BBP tarafında tepkiyle karşılandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir.

Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir.

Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür.

Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir!

Yarını bekleyin!

Herkesin maskesini indireceğiz!..” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ'NDEN TEPKİ

BBP’den de “Yeni bir ‘Çözüm Süreci’ne, birincisine nasıl şiddetle karşı çıktıysak, yine itiraz ederiz.” açıklaması geldi.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, partinin genel başkanı Mustafa Destici’nin çözüm sürecine dair videosuna yer verildi.

Videoda Destici özetle şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin terörle mücadelesi 40 yıldan fazla bir süredir devam ediyor. Hepimiz isteriz ki elbette ki terör bitsin, silahlar bırakılsın… Birlik beraberlik sağlansın. Ama karşımızdaki terör örgütü kendi ortağı çıkardıkları bir durum değil ki. Emperyalistlerin kurdurduğu, desteklediği, büyüttüğü ve 40 yıldan beri Türkiye’ye saldırttığı bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Uzlaşma, çözüm süreci, helalleşme bunların kimin adına yapacağız? Binlerce şehidimiz var. Şehitlerimizin ailelerine sorduk mu?”

YENİDEN REFAH'TAN AÇIKLAMA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç da Bahçeli’nin Öcalan çağrısını, partisinin genel merkezindeki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrasında düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Bir basın mensubunun Bahçeli’nin “Terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” ifadelerine ilişkin sorusu üzerine Kılıç, şu yanıtı verdi:

“Tecrit koşulları değiştirilebilir, tecrit altındaki her hükümlüyle ilgili bunu yapma yetkisi Adalet Bakanı’nın elindedir. Adalet Bakanı istiyorsa, hükümetin bu yönde bir irade, eğilim ve isteği varsa terörist başıyla ilgili olarak da tecrit koşullarını yumuşatabilirler. Eğer terörist başı, örgüte silah bırakma çağrısında bulunacaksa bu çağrıyı İmralı’dan yapabilir. Mesaj versin istiyorlarsa tecritten çıkarsınlar, mesajını alsınlar. Bunun dışında terörist başının, Gazi Meclisimizin herhangi bir kürsüsünde konuşması değil telaffuz, tahayyül bile edilemez. Meşru muhatap aranıyorsa, minderden kaçmalarına gerek yok, meşru muhatap TBMM’deki DEM Partililerdir. Onlar da zaten Meclis’tedir, kürsü önlerindedir, yapacakları açıklama için mikrofonu ellerinden alan, konuşmalarına mani olan kimse yoktur. Konuşsunlar silah bırakma çağrısında bulunsunlar.”

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında daha önce Öcalan’a yönelik “Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etmesi” yönündeki çağrısını bir adım daha ileriye taşıyarak, “Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, ‘umut hakkı’nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız; vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız.” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli'den grup toplantısında Öcalan için "umut hakkı" çıkışı Haberi Görüntüle

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r